Slepp delar av RLE-undervisning

Men ikke av den årsak man automatisk tror!

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

I juli hadde DagenMagazinet reportasje om Hallvard som faren ville ta ut av RLE-faget. Bakgrunnen er læreplanen for 5.-7.klasse der faren meiner læreplanen har ein brodd mot kristne verdiar. I eit brev til rektor skreiv Pål Augland at «dette saman med ei opplæringslov som legg til grunn at undervisninga i faget skal vera kritisk, pluralistisk og objektiv, gjer at faget vert tappa for substansiell vedi og motarbeidar foreldreansvaret». Han reagerte og på «den tidlege sexfikseringa med ei problematisering av kjønnsidentiteten og relativisering av det kristne ekteskapet», og dette kalla han «eit tjuveri av barnas barndom».
I eit møte med kontaktlæraren fekk Pål Augland og kona gjennomslag for at dei kunne ta guten ut av RLE-undervisninga så mykje dei sjølv ville.

Misforståingar

— Vi fekk avklart ein del misforståingar. Skulen trur nemleg at kristendomsdelen i RLE-faget er heilt OK, medan det er nettopp kristendomsdelen vi vil ha fritak for. Den synest vi ikkje held mål, seier Augland til DagenMagazinet.
Han hevdar det er teke i bruk nye undervisningskriterier i RLE-faget. Dei ulike religionane skal no undervisast objektivt og kritisk granskande, og religionane får ikkje stå fram med det dei sjølv meiner dei står for, påstår Augland.
— Alt som ikkje stemmer med «sunn fornuft» vert avvist, seier Augland.

Her er hele saken.

Hvis det er så lett å få fritak fra RLE-faget, burde fritenkere stå hardere på for å få fritak for sine barn også.

Siste nytt i Barn/unge

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

 

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester