Religiøse overgrep vs. sexovergrep

Levi Fragell gikk i strupen på forkynnelse rettet mot barn under Vårt Lands livedebatt torsdag kveld.

Det skarpe utsagnet falt under paneldebatten i KFUM-huset i Oslo, i regi av Vårt Land.

Temaet var tro og barn, grenser for sunn og usunn forkynnelse, og om barn bør konfronteres med tradisjonelle kristne læresetninger som synd, fortapelse, himmel og helvete.

Humanetikeren Levi Fragell mente kristen tro ble presentert for mange barn på en måte som kunne gi alvorlige konsekvenser.

– Religiøse overgrep er alvorlige overgrep. Barna går inn i et rollespill, mente Fragell.

– Selv ble jeg frelst som 7-åring, og en god del av predikantene jeg omga meg med ble frelst før de ble ti år gamle. Flere hadde hatt dels skakende opplevelser. De var blitt åndsdøpt, som det heter, og fremsatte lyder som ble kalt åndens språk. Noen var også utsatt for seksuelle overgrep. Jeg snakket senest i dag med et slikt dobbeltoffer. Han fortalte at det religiøse overgrepet var det verste, sa Fragell.

Les hele saken her.

Nøkkelord

Siste nytt i Barn/unge

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

 
Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester

Den katolske kirke rir igjen

Den katolske kirke legger til rette for for at overgrep mot barn skal kunne utføres og skjules ved at den krever at katolske prester skal leve i sølibat, samt at overgrep ikke skal meldes direkte til politiet, men til Vatikanet. Nå er det kommet avsløringer om at flere katolske menigheter i USA skal...

AnnonseAnnonse