Religiøst arbeid kan miste støtte

Trosopplæring regnes som lite inkluderende. Søndre Nordstrand på rikitg veg!

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

I et nytt forslag til retningslinjer for tildeling av frivillighetsmidler i bydel Søndre Nordstrand i Oslo heter det i formålsparagrafen at man vil legge vekt på inkludering og integrering. Men «trosopplæring anses i denne sammenheng som lite inkluderende», står det i formålsparagrafen.

Bydelspolitiker for Kristelig Folkeparti (KrF) i Søndre Nordstrand, Christoffer Sahl, reagerer sterkt på forslaget og frykter at barne- og ungdomsarbeid drevet av menigheter skal miste støtte.

Leder i Kultur- og oppvekstkomiteen i bydelen, Trine Eskeland (A), sier grunnen til at presiseringen er med, er den store mengden søknader som kommer når frivillighetsmidlene skal fordeles.

– Noen sender til og med inn seks-syv søknader på ulike prosjekter, og dermed går veldig mange midler til en menighet. De kan få støtte til deler av arbeidet de driver, men for eksempel søndagsskole og koranopplæring synes ikke vi at frivillighetsmidlene skal gå til.

– Hva slags arbeid er å regne som trosopplæring?

– Arbeid som spesifikt handler om opplæring, som søndagsskole eller koranskole.

Her er hele saken.

Det der lyder da aldeles perfekt, spør du oss. Vi er til og med denige med de i komiteen som ville gå enda lenger.

Nøkkelord

Siste nytt i Barn/unge

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

 

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester