Pålegg om skolegudstjeneste er lovlig

Nå er vi ikke helt med lenger...

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

"«Det foreligger en lang og festnet tradisjon med skolegudstjenester i Norge. Skolegudstjenester må derfor kunne sies å falle innenfor den historiske og kulturelle tradisjonsformidling som lovgiver har uttalt at opplæringen skal omfatte. I utgangspunktet kan opplæringslova dermed ikke anses å innebære noen begrensninger i skolens rett til å arrangere skolegudstjenester,» skriver Fylkesmannen i Aust-Agder i en 17 sider lang uttalelse."

Hele saken er å lese på http://www.vl.no/samfunn/article4726494.ece.

Så altså er det lov å ikke bare gi tillatelse til å holde skolegudstjenester, det er lovlig til og med å gi PÅLEGG om slike gudstjenester!
Dette blir interessant å føkge videre..

I samme saken er det også en del om bordvers, men her har fritanke en litt annen vinkling enn Vårt Land:

"Fylkemannen i Aust-Agder sier klart nei til bordvers i skolen der det ”bes for maten" eller at "maten velsignes”. Det betyr tommelen ned for ”O du som metter liten fugl”.

Fylkesmannen i Aust-Agder setter foten ned for bordvers i skolen der man "ber for" eller "velsigner" maten.

Arendal bystyre oppfordret i januar skolene i kommunen til å “benytte seg av bordvers/dikt som en del av formidlingen av god bordskikk og som en trygg ramme rundt måltidet”, samt legge til rette for "utdeling av religiøs litteratur". I tillegg pålegger bystyret kommunens rektorer å arrangere minst en skolegudstjeneste i året."

Les alt på http://fritanke.no/NYHETER/2009/Stopper_kristen_bordbonn_i_skolen/

Nøkkelord

Siste nytt i Barn/unge

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

 

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester