Interessante utsikter angående oppvekst

Tøffe tider for Den norske Kirke

Som Shiva poengterte i en tidligere blogg her, holder de fleste kristne til på høyresiden i politikken. Og jo mer religiøs, jo lenger ute til høyre.
En annen veldig tydelig sak ifm DnK for tiden, er deres forsøk på kapre barn og unge. Det er deres eneste sjanse.
Trosopplæringsreformen får penger i bøtter og spann, 100 millioner kroner, eller noe lignende (OBS! husker ikke tallet!), og alle disse millene skal brukes først og fremst for å kapre barn og unge.

Først legger de kirkelige seg ned og gråter over statsbudsjettet, og ber giske gå. Det ønsket får de jo faktisk oppfylt.

Deretter får den nye kirkeministeren klar beskjed om at hennes viktigste oppgave blir å overflødiggjøre seg sjøl: Statskirka skal nemlig vekk ila de nærmeste åra.

I går kom enda en kalddusj for kristenfolket: SV, som har programfestet både skille av stat-kirke samt fjerning av kristen formålsparagraf har fått ansvaret for både barnedepartementet og kunnskapsdepartementet.
Dette liker de jo dårlig. Se bare herfx.

Siste nytt i Barn/unge

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

 
Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester

Den katolske kirke rir igjen

Den katolske kirke legger til rette for for at overgrep mot barn skal kunne utføres og skjules ved at den krever at katolske prester skal leve i sølibat, samt at overgrep ikke skal meldes direkte til politiet, men til Vatikanet. Nå er det kommet avsløringer om at flere katolske menigheter i USA skal...

AnnonseAnnonse