Får ikke åpne humanistisk skole

Både kristne og muslimske privatskoler har rett til å starte i Norge. En humanistisk ungdomsskole, derimot, får nei. Begrunnelsen er at den ikke oppfyller vilkåret om religiøst grunnlag.

Tekst:

Publisert:

1. april i fjor søkte Humanistskolen om å få åpne en ungdomsskole i Oslo med vekt på humanistiske verdier.

Etter privatskoleloven er religion en av de mulighetene som finnes for å få lov til å åpne privatskole, og Justisdepartementets lovavdeling har tidligere presisert at det ikke skal forskjellsbehandles på grunnlag av religion eller livssyn.
Avslo søknaden

Likevel har Utdanningsdirektoratet nå avslått søknaden om å åpne Humanistskolen. Begrunnelsen er at skolen ikke oppfyller vilkåret om religiøst grunnlag.

–  Vi mener dette burde ha vært en enkel sak, da kunnskapsminister Kristin Halvorsen selv har slått fast at det ikke skal skje diskriminering av ulike trosgrunnlag når det gjelder privatskoler, sier daglig leder ved Humanistskolen AS Ole Martin Moen.

Søknaden er nå til klagebehandling hos Kunnskapsdepartementet.

Les resten her.

Nøkkelord

Siste nytt i Barn/unge

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

 
Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester

Den katolske kirke rir igjen

Den katolske kirke legger til rette for for at overgrep mot barn skal kunne utføres og skjules ved at den krever at katolske prester skal leve i sølibat, samt at overgrep ikke skal meldes direkte til politiet, men til Vatikanet. Nå er det kommet avsløringer om at flere katolske menigheter i USA skal...

AnnonseAnnonse