Får ikke åpne humanistisk skole

Både kristne og muslimske privatskoler har rett til å starte i Norge. En humanistisk ungdomsskole, derimot, får nei. Begrunnelsen er at den ikke oppfyller vilkåret om religiøst grunnlag.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

1. april i fjor søkte Humanistskolen om å få åpne en ungdomsskole i Oslo med vekt på humanistiske verdier.

Etter privatskoleloven er religion en av de mulighetene som finnes for å få lov til å åpne privatskole, og Justisdepartementets lovavdeling har tidligere presisert at det ikke skal forskjellsbehandles på grunnlag av religion eller livssyn.
Avslo søknaden

Likevel har Utdanningsdirektoratet nå avslått søknaden om å åpne Humanistskolen. Begrunnelsen er at skolen ikke oppfyller vilkåret om religiøst grunnlag.

–  Vi mener dette burde ha vært en enkel sak, da kunnskapsminister Kristin Halvorsen selv har slått fast at det ikke skal skje diskriminering av ulike trosgrunnlag når det gjelder privatskoler, sier daglig leder ved Humanistskolen AS Ole Martin Moen.

Søknaden er nå til klagebehandling hos Kunnskapsdepartementet.

Les resten her.

Nøkkelord

Siste nytt i Barn/unge

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

 

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester