Barneombudet: – Kristne bryter barns rettigheter

Barneombudet advarer om at foreldre i små kristne miljø bryter barns rettigheter.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

De siste ukene har debatten om hijab gått heftig. I et intervju med Aftenposten i går meldte også barneombud Reidar Hjermann seg på. Han minnet om at hijab bare er et av flere religiøse uttrykk barn blir påtvunget.

– Det er faktisk slik at vi i vårt land har mange religiøse grupper, de fleste av dem kristne, som insisterer på at barn skal uttrykke foreldrenes religion på ulike måter som kan være problematisk, sa Hjermann.

Les mer her.

Spesielt morsomt er det å se kristne politikere og ditto bloggere som går rett i forsvar når Hjermann pirker borti dette! :D

Nøkkelord

Siste nytt i Barn/unge

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

 

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester