Hva skal man tro?

Ronnie Johanson har nylig hatt et innlegg i Vårt Lan, et, et svar/spørsmål til biskopen i Møre ang dåp, frelse, helvete og nåde. Vi bringer innlegget her.

Tekst:

Publisert:

Ateistene
Hedningsamfunnet

Hva skal man tro?

Før jul fikk Møre-biskopen et spørsmål fra Ragna Opsvik. Det lød: ”Barnet skal døypast. Det skal ikkje nektast Guds nåde" seier ho. Meiner då verkeleg biskopen at eit udøpt lite barn er utan Guds nåde? Har ikkje del i hans frelse?”
Biskopen har ikke svart, og det er forståelig. Hun kunne jo vanskelig ha fornektet Kirkens lære. Den finner vi i bekjennelsesskriftet Confessio Augustana fra 1530, der det faktisk heter at dåpen ”er nødvendig til frelse, og at Guds nåde blir budt fram ved dåpen.” For sikkerhets skyld tilføyes det at de lutherske kirker ”fordømmer gjendøperne, som forkaster barnedåpen og påstår at barna blir salige uten dåp”.
Udøpte barn kommer altså ikke til himmelen, og da finnes det som kjent bare ett alternativ. ”De fromme og utvalgte skal Kristus gi evig liv og evige gleder, men de ugudelige mennesker og djevlene skal han fordømme til å pines uten ende” sier Augustana videre. Også her fordømmes de kjetterske gjendøperne, ”som mener at det skal være en ende på de fordømte menneskers og djevlers straffer”.
For å omgå pinlige spørsmål om evig pine, sier teologene gjerne at Gud ikke er bundet av trosbekjennelsen og kan frelse hvem han vil. Men hva tror de? Tror ikke Kirken på sin egen bekjennelse?

Nøkkelord

Siste nytt i Barn/unge

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Her er syv grunner til ikke å maltraktere underlivet til barn

 
Skal jeg blindt respektere andres religioner og handlinger i religionens navn?

Min respekt for din religion ender først når du bruker den til å skade mennesker og dyr.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.