Hva skal man tro?

Ronnie Johanson har nylig hatt et innlegg i Vårt Lan, et, et svar/spørsmål til biskopen i Møre ang dåp, frelse, helvete og nåde. Vi bringer innlegget her.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Hva skal man tro?

Før jul fikk Møre-biskopen et spørsmål fra Ragna Opsvik. Det lød: ”Barnet skal døypast. Det skal ikkje nektast Guds nåde" seier ho. Meiner då verkeleg biskopen at eit udøpt lite barn er utan Guds nåde? Har ikkje del i hans frelse?”
Biskopen har ikke svart, og det er forståelig. Hun kunne jo vanskelig ha fornektet Kirkens lære. Den finner vi i bekjennelsesskriftet Confessio Augustana fra 1530, der det faktisk heter at dåpen ”er nødvendig til frelse, og at Guds nåde blir budt fram ved dåpen.” For sikkerhets skyld tilføyes det at de lutherske kirker ”fordømmer gjendøperne, som forkaster barnedåpen og påstår at barna blir salige uten dåp”.
Udøpte barn kommer altså ikke til himmelen, og da finnes det som kjent bare ett alternativ. ”De fromme og utvalgte skal Kristus gi evig liv og evige gleder, men de ugudelige mennesker og djevlene skal han fordømme til å pines uten ende” sier Augustana videre. Også her fordømmes de kjetterske gjendøperne, ”som mener at det skal være en ende på de fordømte menneskers og djevlers straffer”.
For å omgå pinlige spørsmål om evig pine, sier teologene gjerne at Gud ikke er bundet av trosbekjennelsen og kan frelse hvem han vil. Men hva tror de? Tror ikke Kirken på sin egen bekjennelse?

Nøkkelord

Siste nytt i Barn/unge

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

 

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester