Lærere velger bort kristendom

Elever risikerer å stå uten forståelse for religionens rolle i samfunnet, mener fagfolk.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Stadig færre danske lærerstudenter krysser av for kristendomskunnskap når de skal velge linjefag.
[...]
Fagfolk er bekymret over utviklingen.

– Det er så tydelig at religion har en stor innflytelse på samfunnet og kulturen vi lever i. Barna som ikke lærer dette i blant annet kristendomstimene, vil ha kjempestore hull i dannelsen.

Her er hele saken.

Dette er det dummeste vi har lest på lenge!
Religion HAR HATT stor innvirkning på samfunnet, og er viktig å lære om - som historie, og et av de viktigste poengene med historiefaget, er å forhindre at vi gjentar feil som er blitt gjort før! - men å si at religion er viktig i dagens samfunn, er bare tøys! For folk flest er det totalt uviktig. At det er viktig for noen, er ikke resten av befolkningen sitt problem. Tvertimot, hadde vi sluttet med å tro at det er viktig, hadde det da automatisk sluttet å bli det også!

Nøkkelord

Siste nytt i Barn/unge

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

 

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester