La de små barn komme til meg

Den norske kirke bruker 250 millioner kroner på trosopplæring for unge. Menighetene har tatt over skolens kristendomsundervisning. Babysang, musikalsk lekestue, teater og overnattinger i kirkerommet skal gi barna en sterkere tilhørighet til kirken.

Tekst:

Publisert:

Ateistene
Hedningsamfunnet

Totalformidling

For over 40 år siden tok Kirken over dåpsundervisningen fra skolene i Norge, og nå er den i ferd med å kompensere for stadig færre timer med kristendomsundervisning i skolen.

Derfor har Kirken kommet opp med en strategi for å nå en større del av medlemmene under 18 år.

I 2003 vedtok Stortinget en reform som skulle fornye og styrke trosopplæringen i Kirken for de yngste. I en tiårsperiode får menigheter i hele Norge rundt 250 millioner på deling til å bytte ut kognitiv læring om tro med opplevelser, gudstjenestedeltagelse og involvering for unge.

Rundt halvparten av menighetene i Norge er alt i gang.

Les mer om hjernevasking av barn her.

250 mill???? En KVART MILLIARD!??? 250 000 000 norske kroner, går til å lyve for ungene våre, til å hjernevaske dem til å tro på eventyr og sagn fulle av faenskap?? Noen som kan anmelde den norske stat, anyone??

Siste nytt i Barn/unge

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Her er syv grunner til ikke å maltraktere underlivet til barn

 
Skal jeg blindt respektere andres religioner og handlinger i religionens navn?

Min respekt for din religion ender først når du bruker den til å skade mennesker og dyr.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.