Pinsevenner lager ny Jesus-juleserie for NRK

Neste jul skal NRK Super sende serien Tårnagentene, lagd av pinsevenn-eide Tv Inter.

– Nå har vi sjansen til å formidle verdier for livet til barna i Norge, skriver Søndagsskolen.

Det er fritanke.no som bringer denne saken.
De er sjølsagt ikke så begeistret for dette, til tross for at NRK forsikrer at programmet skal være fritt for forkynnelse.

Human-Etisk Forbunds pressesjef Jens Brun-Pedersen vil nødig gå ut og kritisere en tv-serie som han ennå ikke har sett. Likevel mener han det er grunn til å være skeptisk.

– Det er all mulig grunn til å stille spørsmålstegn ved valg av produksjonsselskap her. NRK er passe naive hvis de tror at serien ikke vil få en forkynnende effekt, når de lar pinsevennene og Søndagsskolen lage tv-serie om jula, sier han.

Han håper NRK Super vil huske honnørord som kritisk distanse og respekt for livssynsmangfoldet i det videre arbeidet med serien.

– Hvis serien bare blir en nøktern dramatisering av hendelser beskrevet i Bibelen, synes du det hadde vært greit da?

– Med NRKs historie på dette feltet stoler jeg ikke på at dette blir en ren historisk beretning. Statskanalen har en lang og tung tradisjon for kristen forkynnelse, sier Brun-Pedersen.

Siste nytt i Barn/unge

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

 
Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester

Den katolske kirke rir igjen

Den katolske kirke legger til rette for for at overgrep mot barn skal kunne utføres og skjules ved at den krever at katolske prester skal leve i sølibat, samt at overgrep ikke skal meldes direkte til politiet, men til Vatikanet. Nå er det kommet avsløringer om at flere katolske menigheter i USA skal...

AnnonseAnnonse