NRK trapper opp forkynnelsen overfor barn i jula

Før jul skal NRK nok en gang sende den kristenforkynnende barneserien Jesus og Josefine. Det trappes opp til to visninger hver dag. Vi får også en reprise på kristenserien Tårnagentene.

Tekst:

Publisert:

”Grov kristen demagogi fra NRK" var dommen Human-Etisk Forbunds pressesjef Jens Brun-Pedersen felte over den danske barneserien Jesus og Josefine for to år siden, da Fritanke.no skrev om dette for første gang.

Ett av budskapene i serien er at jorden hadde vært et helvete hvis det ikke hadde vært for kristendommen. Brun-Pedersen konstaterte i 2009 dette er en etnosentrisk og religionssjåvinistisk påstand. Han mente at serien formidler vulgarismer som burde ha forsvunnet på 1800-tallet.

Mer hos fritanke her.

Nøkkelord

Siste nytt i Barn/unge

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

 
Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester

Den katolske kirke rir igjen

Den katolske kirke legger til rette for for at overgrep mot barn skal kunne utføres og skjules ved at den krever at katolske prester skal leve i sølibat, samt at overgrep ikke skal meldes direkte til politiet, men til Vatikanet. Nå er det kommet avsløringer om at flere katolske menigheter i USA skal...

AnnonseAnnonse