Gratis prevensjon halverte aborttall

Antall aborter ble halvert da 3.500 kvinner fra 20 til 24 år i forsøkskommunene Tromsø og Hamar fikk gratis hormonell prevensjon i ett år.

Abortraten i Norge er høyeste i aldersgruppen 20-24, og den har steget jevnt de siste årene.

Forskningsprosjektet ble utført av SINTEF på oppdrag fra Helsedirektoratet og ble avsluttet i desember i fjor. Helse- og omsorgsdepartementet får overlevert rapporten torsdag.

LES MER: Blogger trues på livet etter Twitter-abort

– Umiddelbart ser dette veldig interessant ut. Det er veldig bra at vi nå får datagrunnlag som gjør at vi kan foreta noen konkrete vurderinger for å få ned aborttallene, sier statssekretær Tone Toften til Dagens Medisin.

Fra Vårt Lands nettutgave.

Men likevel er det mange relgiøse som ikke ser med blide øyne på slikt prosjekt, fordi det "fører til større seksuell løssluppenhet". Forøvrig gjerne de samme som hyler høyest om de høge aborttallene.

Nøkkelord

Siste nytt i Barn/unge

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

 
Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester

Den katolske kirke rir igjen

Den katolske kirke legger til rette for for at overgrep mot barn skal kunne utføres og skjules ved at den krever at katolske prester skal leve i sølibat, samt at overgrep ikke skal meldes direkte til politiet, men til Vatikanet. Nå er det kommet avsløringer om at flere katolske menigheter i USA skal...

AnnonseAnnonse