Snevert om omskjærings-forbud

Både Human-Etisk Forbund og Barneombudet mener at omskjæring av guttebarn er et overgrep. Snevert, sier KrF-leder Knut Arild Hareide

Helse- og omsorgsdepartementet har nettopp avsluttet en høringsrunde om forslag til lovregulering av omskjæring av gutter. Flere tunge høringsinstanser vil forby hele ordningen, mens departementet mener at inngrepet skal foretas av leger og andre eksperter og at det skal være gratis.
Tidligere leder i Human-Etisk Forbund kaller omskjæring et overgrep mot barnet fordi det blir merket for livet og begrenser livssynsvalg i voksen alder. Barneombudet mener at det må være aldersgrense og at ingen har rett til å skjære forhuden av et annet menneske.
– Jeg opplever at det er et veldig snevert perspektiv som Human-Etisk Forbund her viser. Jeg opplever det samme med Barneombudet. Begge instansene ser på en slik sak utfra sin kulturforståelse uten å ha kunnskap og kompetanse om helheten i dette, sier KrF-leder Knut Arild Hareide til Dagen.

Her er alt.

Neeii, så overraskende... Er det én gang disse religiøse - sjøl om de er innbyrdes uenige om det meste annet - er enige om noe, og står sammen, så er det når retten til å utøve religionsmakt blir trua. DA kan de støtte hverandre. At små unger er dem det går utover, er ikke så farlig...

HEF og barneombudet - og Hedningsamfunnet - ser saken snevert, ja. Vi ser det kun ut fra menneskerettighetene, vi, det er jo det snevreste som tenkes kan: den retten som gjelder absolutt ALLE menensker i verden, ikke bare de religiøses.

Siste nytt i Barn/unge

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

 
Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester

Den katolske kirke rir igjen

Den katolske kirke legger til rette for for at overgrep mot barn skal kunne utføres og skjules ved at den krever at katolske prester skal leve i sølibat, samt at overgrep ikke skal meldes direkte til politiet, men til Vatikanet. Nå er det kommet avsløringer om at flere katolske menigheter i USA skal...

AnnonseAnnonse