– Jeg har aldri opplevd en slik interesse for min penis

Et personlig meningsinnlegg om omskjæring

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Den siste tiden har det vært en diskusjon om omskjæring av guttebarn. På Twitter har mange ytret ønsker om et forbud, andre mener at det bør være en aldersgrense, deriblant barneombud Reidar Hjermann, som har foreslått en aldersgrense på 15-16 år. Det argumenteres for en aldersgrense siden omskjæring av guttebarn er et religiøst ritual, og barn kan fra 15-årsalderen selv melde seg ut av religiøse samfunn. Altså selv bestemme hva man vil tro på, eventuelt ikke tro på.

Les saken her.

Vi slutter ikke å forundre oss over alle de rare argumentene som kommer opp i denne debatten.
For det første gir vi da jamnt f*** i penisen din, som sådan. Vi bryr oss om rettighetene til småbarn.
Dobbeltmoralsk er det heller ikke, ihvertfall ikke dra Hedningsamfunnet sin side, for vi nekter ikke enkeltgrupper å oppdra barna sine religiøst, vi forlanger bare at ALLE barn skal skjermes fra alle typer religiøse overgrep (sjølsagt andre typer overgrep også, men det er ikke det som er vårt mandat).
Og hvis jeg skal fortsette sånn, blir jeg da aldri ferdig.
Men siste ord er neppe sagt, dette er en kampsak som kommer til å fortsette helt inn i evigheten, om nødvendig.

Siste nytt i Barn/unge

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

 

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester

AnnonseAnnonse