Vil forby «prangende» religiøse symboler i grunnskolen

Fremskrittspartiet vil forby det de kaller «prangende» religiøse symboler og verdisymboler i grunnskolen.

Tekst:

Publisert:

Ateistene
Hedningsamfunnet

– Vi mener at religion ikke har noen plass i grunnskolen. Det å bære prangende religiøse symboler er noe man gjør den dagen men står fritt til å velge det, sier partiets innvandringspolitisk talsperson Per-Willy Amundsen til NRK.

Amundsen vedgår at partiet i praksis snakker om hijab. Men for å være konsekvente vil Frp forby alle religiøse symboler av en viss størrelse.

Her er mer om sakne.

(Nå er dte ting i denne saken som ikke er riktig framstilt i media, men det vil vel rette seg opp etterhvert.)

Forbud, forbud, forbud....
Det er ikke nødvendigvis noen god løsning, og vi ser problematikken som Høybråten påpeker, nemlig dette med retten til å uttrykke religiøse meninger.
Imidlertid er det fordeler også med slike forbud, først og fremst at de som ikke føler seg spesielt religiøse, men blir "tvunget" til å bære symbolene av foreldre mm, ikke lenger utsettes for denne tvangen.
Det er en viss forskjell på å snakke om religion og å bære religiøse symboler, spesielt når de er en del av klesdrakten.

Som en eller annen påpekte:

"Ein ting er sikkert: Hadde det vore ei kristen bedehus-sekt som påbaud døtrene sine å gå med hauv-tørkle døgnet rundt i år 2010, så ville alle vi i XXX samrøystes ha fordømt dette som barnemishandling og kvinneundertrykking, eller iallfall i det minste latterleggjort den kristne sekta. Men når det gjeld muslimske uskikkar, så blir det noko heïlt anna.
Ikkje sant?"

Det er et interessant poeng og viser i hvor stor grad vi sliter med å holde politikk, religion, kultur og toleranse fra hverandre.

Nøkkelord

Siste nytt i Barn/unge

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Her er syv grunner til ikke å maltraktere underlivet til barn

 
Skal jeg blindt respektere andres religioner og handlinger i religionens navn?

Min respekt for din religion ender først når du bruker den til å skade mennesker og dyr.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.