Muslimsk og norsk? Ja takk, begge deler!

En interessant liten kommentar fra ei muslimsk jente på 17 år. Litt mye kultur i forhold til religion, men vi tar den med likevel.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Noen ganger er jeg flau over å være muslim. Mange muslimer bør lære seg å omfavne det beste fra begge kulturene.

Jeg er flau over å være muslim når jeg leser aviser og ser på nyhetene. Hvorfor forstår vi så lite? I hvilken del av verden er det mest krig og selvmordsbombere? Jo, i de muslimske landene... Hvorfor må det være sånn? Tror de at det står i Koranen? Nei, helt feil! Det står ikke i Koranen at man skal ta liv.

Jeg opplever selv at livet mitt blir begrenset av å være muslim. Blant annet får jeg trusler fra familiemedlemmer; hvis jeg for eksempel ikke gjør som min familie sier, får jeg høre at andre muslimer kan komme til å drepe meg.
Forfulgt

Jeg lurer på hvorfor det? Er det fordi jeg er blitt for norsk? Er det noe galt i at jeg er blitt for norsk? Hvorfor bor jeg i Norge hvis ikke jeg får lov til å være norsk?

Her kan du lese alt.

Nøkkelord

Siste nytt i Barn/unge

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

 

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester