Hvorfor har HEFs favorittskole julegudstjeneste?

– Religioner og livssyn må likebehandles. Derfor arrangerer vi julegudstjeneste, sier Unni Helland. Hun er HEF-medlem og lærer på den humanistprisvinnende Fjell skole i Drammen.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Hvert år, omtrent på denne tida, oppstår debatten om julegudstjenester ved landets skoler. Tradisjonssøkende nordmenn forsvarer ordningen, mens Human-Etisk Forbund og andre sekularister protesterer og mener at man ikke kan bruke den offentlige skolen til å forkynne kristendom.

I Drammen ligger en skole som har et litt annet syn på saken. Før jul i fjor opptrådte lærer ved skolen, og HEF-medlem, Unni Helland, i en rekke medier og argumenterte for at Human-Etisk Forbund er for firkantede i sin motstand mot julegudstjenestene. Mediene ble ikke mindre interessert av at forbundet har gitt Fjell skole sin gjeveste utmerkelse, Humanistprisen. "Humanetiker ivrer for skolegudstjenester" lød en av overskriftene i den kristne avisa Vårt Land.

Fritanke.no dro til Drammen for å ta en prat med Helland i forkant av årets julegudstjenestedebatt. Mener hun virkelig at Human-Etisk Forbunds motstand mot den norske tradisjonen med julegudstjenester er feilslått?

Her er saken.

Siste nytt i Barn/unge

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

 

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester

AnnonseAnnonse