Frykter at Lars Gule skal snakke så godt for seg at ungdom mister troen

En ansatt i Misjonssambandet advarer mot å invitere humanetiker Lars Gule til debatt. Han frykter at kristen ungdom kan miste troen.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Den tidligere generalsekretæren i Human-Etisk Forbund, Lars Gule, er invitert til å debattere med den svenske trosforskeren Stefan Gustavsson under Norsk Luhersk Misjonssambands (NLM) og Indremisjonsforbundets (ImF) på deres ungdomsarrangement UL i sommer.

Det liker nestlederen i Misjonssambandet Region Sør, Eivind Gjerde, dårlig.

Han frykter ifølge Dagen at umodne ungdommer i verste fall kan miste troen i møte med nye tanker.

Her kan du lese mer om dette.

Du verden... Snakk om å ha lite tiltro til sin egen tru og det han trur på- Og så et kjempekompliment til Gule, da, gitt...!

Nøkkelord

Siste nytt i Barn/unge

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

 

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester