Tiden på vår side:

Flykter fra kirken

Den norske kirke tappes for medlemmer. Fortsetter det i samme tempo, vil aktive kirkegjengere være borte i løpet av 30 år.

Det viser tall magasinet STREK har samlet inn. De siste 17 årene peker nemlig tallene i én retning – bort fra Kirken. Hovedfunnene er:

  • De som uten forbehold sier at de ikke tror på Gud, har nesten doblet seg, fra 10 til 18 prosent.
  • Andelen aktive kirkegjengere – de som går i Kirken månedlig eller oftere – er redusert med over en tredjedel, fra 11 til 7 prosent. Dersom nedturen fortsetter i vil denne gruppen være borte om 30 år.
  • Andelen døpte har sunket fra 81 prosent til 68 prosent.

Flere interessante og viktige data her.

Nøkkelord

Siste nytt i Barn/unge

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

 
Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester

Den katolske kirke rir igjen

Den katolske kirke legger til rette for for at overgrep mot barn skal kunne utføres og skjules ved at den krever at katolske prester skal leve i sølibat, samt at overgrep ikke skal meldes direkte til politiet, men til Vatikanet. Nå er det kommet avsløringer om at flere katolske menigheter i USA skal...

AnnonseAnnonse