Barnombudet forstår ikke Håbrekkes kritikk

Barneombud Reidar Hjermann vil ikke slutte å komme med kritikk fordi andre skal bli støtt.

– Når vi ønsker å påpeke noe som kan ramme barn, er det vår plikt å gjøre det. Vi kan ikke la være å fremme slik kritikk av frykt for at noen skal føle seg stigmatisert, sier Hjermann.

Stigmatiserer. Stortingsrepresentant Øyvind Håbrekke (KrF) reagerer på at barneombudet vil frata statstøtte til trossamfunn som ikke tydelig tar avstand fra all vold i barneoppdragelsen. Håbrekke mener at Barneombudet gjennom dette utspillet stigmatiserer store grupper innenfor religiøst barnearbeid.

Her er saken.

Nøkkelord

Siste nytt i Barn/unge

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

 
Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester

Den katolske kirke rir igjen

Den katolske kirke legger til rette for for at overgrep mot barn skal kunne utføres og skjules ved at den krever at katolske prester skal leve i sølibat, samt at overgrep ikke skal meldes direkte til politiet, men til Vatikanet. Nå er det kommet avsløringer om at flere katolske menigheter i USA skal...

AnnonseAnnonse