Barneombudet vil ha mer kontroll med trossamfunn

Vil diskutere religiøs tvang mot barn i Norge.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Barneombud Reidar Hjermann vil ha mer kontroll med trossamfunn som driver religiøs opplæring av barn.

Hjermann mener den norske hijabdebatten er blitt for snever.

– Man bør ikke diskutere hijab uten også å diskutere alle former for religiøs tvang mot barn i Norge. Det er faktisk slik at vi i vårt land har mange religiøse grupper, de fleste av dem kristne, som insisterer på at barn skal uttrykke foreldrenes religion på ulike måter som kan være problematisk for barn, sier Hjermann til Aftenposten.

Her er hele saken.

Dette er interessant. Problemet med religion er at det ofte kommer på kollisjonskurs med en del andre rettigheter (menneskerettigheter og barnekonvensjonen).
Folk har ufattelig store rettigheter overfor sine barn: Når kommer rettighetene som foreldre har når det gjelder å indoktrinere sine barn religiøse ideer i konflikt med barns andre rettigheter?
Dette er et hovedtema i kommende OHI, hvos vi skal prøve å belyse dette bedre.

Siste nytt i Barn/unge

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

 

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester