Publisert: - Oppdatert: 24.12.2012 kl 14:33

Dessverre er vold, misbruk og lemlestelse mange barns virkelighet fremdeles.

 

Publisert:

Sak fra i fjor, men like aktuell i år. Og neste år...

 

Publisert:

Vi går offensivt ut i år. I fjor laget Kjell Roll Elgsaas på oppdrag fra Hedningsamfunnet en fin oversikt over argumentene vi møter for opprettholdelsen av denne utingen, med svært gode motargumenter. Vi oppfordrer folk til å bruke denne, og skrive brev til skoler, skolekontorer, lokalpolitikere osv...

 

Publisert:

Medlemmene i Smiths Venner i Bergen er blitt bedt om å betale titusener til byggingen av Panorama konferansehotell i Sund.

 

Publisert: - Oppdatert: 20.11.2012 kl 02:33

Det ble avholdt årsmøte i Hedningsamfunnet lør 17.11. Her følger oversikt over det nye styret.

 

Publisert: - Oppdatert: 08.08.2012 kl 14:26

Trond Enger, førsteamanuensis i religionskunnskap og religionspedagogikk ved Høyskolen i Østfold, og prest, har skrevet en interessant kronikk i Dagbladet i dag, 8.8.12. Vi har fått tillatelse til å publisere kronikken.

 

Publisert: - Oppdatert: 03.07.2012 kl 20:44

Bo Juel Jen­sen tidligere medlem i Jehovas Vitner, advarer sterkt mot «gro­tesk og livs­far­lig» Jehovas vitner-barnefilm.

 

Publisert:

Artig liten kronikk i Aftenposten (men ikke noe vi sjøl ikke har påpekt leeeenge...)

 

Publisert:

I siste utgave av HEF-tidsskriftet Humanist går Øyvind Strømmen hardt ut mot hovedstyrets vedtak om å gå inn for forbud mot omskjæring av gutter.

 

Publisert:

Det er lov å nekte elever å bruke caps og lue innendørs. Hijab derimot, kan ikke skolene forby.

 

Publisert:

Før jul skal NRK nok en gang sende den kristenforkynnende barneserien Jesus og Josefine. Det trappes opp til to visninger hver dag. Vi får også en reprise på kristenserien Tårnagentene.

 

Publisert:

Både kristne og muslimske privatskoler har rett til å starte i Norge. En humanistisk ungdomsskole, derimot, får nei. Begrunnelsen er at den ikke oppfyller vilkåret om religiøst grunnlag.

 

Publisert:

Den kristne avisa Vårt Land har en serie der partienes ungdomsledere forteller om sitt livssyn og sine meninger om religion. Det ser mørkt ut for gudstroen.

 

Publisert: - Oppdatert: 15.11.2011 kl 05:09

Kristen ungdom og Trekant-gjengen svarer på kinkige sexspørsmål. Hva er forskjellene?

 

Publisert:

– Religioner og livssyn må likebehandles. Derfor arrangerer vi julegudstjeneste, sier Unni Helland. Hun er HEF-medlem og lærer på den humanistprisvinnende Fjell skole i Drammen.

 

Publisert:

– Det kreves nok en mer aktiv holdning fra statskirkens side for å gi barn informasjon om at de er medlemmer av kirken, skriver Barneombudet i en uttalelse.

 

Publisert: - Oppdatert: 04.11.2011 kl 00:47

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen reagerer etter at Idol-Hank har sendt Scientologi-filmer til over 3000 skoler.

 

Publisert:

Både Human-Etisk Forbund og Barneombudet mener at omskjæring av guttebarn er et overgrep. Snevert, sier KrF-leder Knut Arild Hareide

 

Publisert:

Fritanke.no har hatt besøk av unge journalistvikarer i dag. De har vært ute i Oslos gater og spurt ungdom hva de mener om skolegudstjenester.

 

Publisert:

Flere tunge høringsinstanser mener omskjæring av guttebarn bør forbys.

 

Publisert:

– Vi har kvittet oss med mye religiøst begrunnet mishandling. Hvorfor skal omskjæring av gutter være noe annerledes? spør fem av hovedstyrets medlemmer.

 

Publisert:

Barneombud Reidar Hjermann vil ikke slutte å komme med kritikk fordi andre skal bli støtt.

 

Publisert:

Barneombud Reidar Hjermann vil fjerne statsstøtte til menigheter som ikke tar klart avstand fra fysisk avstraffelse.

 

Publisert: - Oppdatert: 05.10.2011 kl 22:07

Siden det rødgrønne privatskoleforliket med Kristelig Folkeparti i 2007 er 14 av 22 søknader fra kristne friskoler blitt avslått.

 

Publisert:

– Et absolutt forbud mot gutteomskjæring vil sannsynligvis bli dømt i Strasbourg, men det er mye Norge kan gjøre for å hindre omskjæring uten å bli dømt, mener Njål Høstmælingen.