JULESKOLEGUDSTJENESTE

JULESKOLEGUDSTJENESTE

 

Same shit, new wrapping...

På diskusjonssiden tar Siv Sinober opp den evige saken om at skolebarna får tilbud om å ”avslutte” året med en gudstjeneste. Fargerikt fellesskap i kirken, med lærerik kultur- og tradisjonsformidling (og litt bønn og sånn, da). Sikkert sunt å oppleve for hedninger og muslimer også, ikke sant?

” Nytt av forfjoråret er et rundskriv fra departementet som presiserer at skolene ikke har anledning til å "ha avslutning i kirka" før jul. Noen få skoler oppdaget dette rundskrivet i fjor og i år ser det ut til at mange flere skoler har hørt om det.

Spørsmålet blir nå hvordan skolene tenker å takle dette problemet som departementet har skaffet dem. Hvordan kan de fortsette å sende barna til kirka før jul slik at de kan gi dem litt julestemning og noen gussens ord? Samtidig er det vel ingen skoler som vil være bekjent av å ikke være oppdaterte på hva de verdslige ledere ønsker.”
Jeg oppfordrer alle foreldre til å skrive inn til nettsiden og fortelle om hvordan dette håndteres og oppleves på deres skole, og komme med synspunkter på hva Hedningsamfunnet bør gjøre med saken som organisasjon. Og meld dere gjerne til vårt foreldrenettverk!

Dagfinn Eckhoff, styreleder i Hedningsamfunnet

Nøkkelord

Siste nytt i Barn/unge

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

 
Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester

Den katolske kirke rir igjen

Den katolske kirke legger til rette for for at overgrep mot barn skal kunne utføres og skjules ved at den krever at katolske prester skal leve i sølibat, samt at overgrep ikke skal meldes direkte til politiet, men til Vatikanet. Nå er det kommet avsløringer om at flere katolske menigheter i USA skal...

AnnonseAnnonse