FN lar seg presse

Gaza-skoler dropper holocaustundervisning. FN-drevne skoler bøyer av for protester mot undervisning om jødeutryddelse

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.09.2009 kl 21:12

En FN-plan om å gjøre jødeutryddelsene under 2. verdenskrig til en obligatorisk del av pensum for 8.klassene i de 221 FN-drevne skoler på Gaza-stripen ble møtt med så stor motstand, at FN besluttet å droppe ideen. Dette skriver Kristeligt Dagblad.

– Holocaust er en integrert del av historien om menneskerettigheter. At emnet er blitt droppet i Gaza er uttrykk for at det er blitt tatt politiske hensyn i saken, sier Cecilie Felicia Stokholm Banke, seniorforsker på Dansk Institut for Internasjonale Studier til den danske avisen

– Uakseptabelt. Den palestinske opprørsbeveglsen Hamas beskylder ideen for for å være et uakseptabelt forsøk på å normalisere forholdet til Israel.

– Vi avviser ethvert forsøk på å bygge broer over den psykologiske avgrunn mellom Israel og Palestina, sier Sami abu Zuhri, talsmann for Hamas i Gaza.

Les hele på http://www.vl.no/verden/article4589679.ece

Det må bare beklages på det dypeste at
- palestinerne er så steile og at
- FN er så feige.

Siste nytt i Barn/unge

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

 
Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester

Den katolske kirke rir igjen

Den katolske kirke legger til rette for for at overgrep mot barn skal kunne utføres og skjules ved at den krever at katolske prester skal leve i sølibat, samt at overgrep ikke skal meldes direkte til politiet, men til Vatikanet. Nå er det kommet avsløringer om at flere katolske menigheter i USA skal...

AnnonseAnnonse