– Det var et helvete på jord, men Gud er til stede

En skadd mann med sin døde datter. Hvor var Gud?

Det er ikke det sted Gud ikke er villig til å befinne seg, for menneskenes skyld.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.01.2010 kl 18:52

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Generalsekretær i Kirkens Nødhjelp, Atle Sommerfeldt, er tilbake fra jordskjelvrammede Haiti.

Tilbake til Norge er Sommerfelt sterkt berørt av det han har sett. Det er særlig tre bilder som har festet seg på netthinnen hans: Det første er den svarte røyken fra brenning av lik som ligger over hovedstaden. Det andre er den menneskelige styrken. Det tredje er det kirkelige samholdet, midt i all elendigheten.

– Pinsevenner, lutheranere og baptister var sammen på gudstjeneste og sørget med hverandre. Ingen tenkte på hvilket kirkesamfunn de kom fra, sier han."

Hele saken er å lese her.

Ingen tenker åpenbart heller på det totalt vanvittige i å tro på det absurde våset religiøse klarer å lire av seg i forbindelse med katastrofer som dette.

Slike bilder er gode beviser på at Gud ikke eksisterer!

Nøkkelord

Siste nytt i Barn/unge

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

 

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester