Danske skoler vil fjerne konfirmasjon

Prester frykter tap av konfirmanter om undervisningen tas vekk fra skoletiden

"Skoler og foreldre til elevene i flere danske kommuner ønsker å fjerne konfirmasjonsforberedelsene fra skoleplanen. Forslaget har skapt spenning mellom kirken og skolesystemet i Danmark, skriver Kristeligt Dagblad.

[...]

Hvis barna skal velge mellom konfirmasjonsundervising og andre fritidsaktiviteter, vil antall konfirmanter sannsynligvis gå ned, sier Mette Enevold, sokneprest i Lundetofte kirke i Lyngby.

Hun mener lokalpolitikernes støtte til skolenes ønske om en endring, er tegn på et politisk ønske om å kutte båndenen mellom kirke og stat.

– Politikerne forstår ikke hva de er i ferd med å ødelegge, og hvilke konsekvenser det får for de gode relasjonene mellom kirken og samfunnet, sier Enevold."

Her er hele saken.http://www.vl.no/kristenliv/article4731114.ece

Eller kanskje det er akkurat det politikerne endelig har skjønt?

Siste nytt i Barn/unge

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

 
Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester

Den katolske kirke rir igjen

Den katolske kirke legger til rette for for at overgrep mot barn skal kunne utføres og skjules ved at den krever at katolske prester skal leve i sølibat, samt at overgrep ikke skal meldes direkte til politiet, men til Vatikanet. Nå er det kommet avsløringer om at flere katolske menigheter i USA skal...

AnnonseAnnonse