Danske skoler vil fjerne konfirmasjon

Prester frykter tap av konfirmanter om undervisningen tas vekk fra skoletiden

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

"Skoler og foreldre til elevene i flere danske kommuner ønsker å fjerne konfirmasjonsforberedelsene fra skoleplanen. Forslaget har skapt spenning mellom kirken og skolesystemet i Danmark, skriver Kristeligt Dagblad.

[...]

Hvis barna skal velge mellom konfirmasjonsundervising og andre fritidsaktiviteter, vil antall konfirmanter sannsynligvis gå ned, sier Mette Enevold, sokneprest i Lundetofte kirke i Lyngby.

Hun mener lokalpolitikernes støtte til skolenes ønske om en endring, er tegn på et politisk ønske om å kutte båndenen mellom kirke og stat.

– Politikerne forstår ikke hva de er i ferd med å ødelegge, og hvilke konsekvenser det får for de gode relasjonene mellom kirken og samfunnet, sier Enevold."

Her er hele saken.http://www.vl.no/kristenliv/article4731114.ece

Eller kanskje det er akkurat det politikerne endelig har skjønt?

Siste nytt i Barn/unge

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

 

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester